Matkamessut 2020 - ensi kertaa Maata pitkin

Updated: Aug 12, 2021

Maata pitkin -matkamessut nyt ensi kertaa Matkamessuilla
Maata pitkin -matkamessut nyt ensi kertaa Matkamessuilla

17.-19.1.2020 pidettävillä Matkamessuilla on nyt ensimmäistä kertaa Maata pitkin -messuosasto. Ekologinen matkustaminen on esillä esimerkiksi puheenvuorojen ja keskustelupaneelien muodossa.


Maata pitkin -matkamessut järjestetään nyt kolmatta kertaa. Paikan päällä on muuan muassa ulkoministeri Pekka Haavisto, joka on julkaissut intohimostaan junamatkustamisesta kirjan Eurooppa raiteilla. Haaviston puheenvuoro oli tänään perjantaina.


Arkkitehti ja kestävän kehityksen äänitorvi Inari Virkkala pitää lauantaina 18.1. tietoiskun aiheenaan ”Näin matkustat maata pitkin” - luvassa on tietoa esimerkiksi junalippujen varaamisesta.


Lauantaina on myös paneelikeskustelu aiheesta lähimatkailu.

 

Lue myös 5 syytä harrastaa lähimatkailua.

 

Vetäjänä on Anu Nylund Suomen Vastuullisen matkailun verkostosta, ja osallistujina Matti Hirvonen Pyöräilykuntien verkosto ry:stä, Hannu Komu Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistyksestä, Jaana Merenmies INTERKONTTIsta, Tom Selänniemi Metsähallituksesta ja Sanna Kalmari Palmuasema-sivuston takaa.


Ideoita maata pitkin matkustamiseen 2020

Karttakiituritkin ovat harrastaneet lähimatkailua, muun muassa Niikon matkojen bussimatkalla Vienan Karjalaan viime kesänä – reissusta voit lukea täältä.


Tulevana vuonna Niikon matkat tekee muun muassa Äänisen seikkailun, matkan Paanajärven kansallispuistoon sekä 5-päiväisen matkan Solovetskin saaristoon. Venäjälle mennään minibusseilla maata pitkin.


Vienan Karjalan runokylät kiehtovat matkailijoita vuosi toisensa jälkeen.
Vienan Karjalan runokylät kiehtovat matkailijoita vuosi toisensa jälkeen.

Niikon matkat ei ole tänä vuonna Matkamessuilla, mutta paikan päällä pääsee tutustumaan moniin, moniin mielenkiintoisiin lähimatkakohteisiin, joista tässä on lueteltu muutama vinkiksi Matkamessuille.


* Luoston Ametistikaivos, mikä on mielenkiintoinen retkikohde vaikka laskettelun lomassa


* Luonto- ja kulttuurielämyksiä Pyhätunturilla, Luostolla sekä Pyhä-Luoston Kansallispuistossa toteuttava Kairankutsu


* Hotelli ja Spa Järvisydän Rantasalmella mielenkiintoinen retkikohde vaikka laskettelun lomassa


* Iloisen Pässin maalaispuoti Parikkalassa – täällä pääset herkuttelemaan paikallisen kotileipomon herkuilla, parikkalalaisen biisonitilan biisoninlihalla, onnellisten possujen sianlihalla (niin ikään Parikkalasta), paikallisella karitsanlihalla sekä Parikkalasta ja Kiteeltä saatavalla ylämaankarjanlihalla.


* Mikkelin Kenkävero – paikka missä joulupukki viettää kesälomansa. Joulupukin piilopirtissä voi vierailla ja jopa yöpyä. Kenkäveron kaupat ja kahvilat ovat auki vuoden jokaisena päivänä.


* Varjolan tila Laukaassa. Paikka tarjoaa majoitusta ja mahdollisuutta saunoa peräti neljässä erilaisessa saunassa (muun muassa telttasaunassa). Lisäksi tarjolla on erilaisia aktiviteetteja, kuten viinitasting, tulevan vaimon selviytymisseikkailu, naurujooga, maalaisolympialaiset, opastettu koskikalastus, arktinen kellunta ja koskenlasku.


* Ähtäri Zoo, missä pääsee nykyään tapaamaan myös pandoja


* Herrankukkaro, Rymättylässä sijaitseva kokous- ja virkistyspaikka, missä voi myös majoittua ja saunoa savusaunassa


* Sampea ja Samppanjaa, elokuussa järjestettävä musiikki- ja makuelämystapahtuma VarkaudessaLisäksi esillä on muun muassa Valamon luostari (Laatokalta). Ahvenanmaan matkailuun voit tutustua Visit Ålandin pisteellä, kun taas Visit Saaremaa kertoo Viron suurimmasta saaresta.


Tänä vuonna Matkamessujen partnerimaa on Viro, ja teemoina ovat vastuulliset elämykset sekä perhematkailu.


Sierra Leone on mukana ensimmäistä kertaa. Todella kiinnostava kaukomatkapiste on myös Paras Matka Iraniin.


Vahinko, ettei tänä vuonna mukana ole Duara Travelsia, minkä kautta voi varata kotimajoituksen esimerkiksi Indonesiassa, Keniassa, Vietnamissa, Ghanassa tai Nicaraguassa. Ruoanlaittoon ja perheen arkeen osallistumalla saa aivan erilaisen kokemuksen maasta.


Ei muuta kuin hyvää messuviikonloppua!***tekstissä mainoslinkkejä***

0 comments

Recent Posts

See All